Навигиране в бъдещето: Вашият план за бизнес успех

Очаквано време за четене: 4 min
Business planning
Замисляли ли сте се колко далеч в бъдещето трябва да насочите погледа си, когато навигирате в бизнеса си? Експертите от индустрията съветват да начертаете курс за следващите пет години. Това може да изглежда като трудна задача, особено ако сте собственик на малък бизнес или самостоятелен предприемач. Но не се притеснявайте! Най-малкото трябва да начертаете пътуването си за следващите три месеца, предстоящия сезон на продажбите или следващото фискално тримесечие.

В тази статия ще проучим причините, поради които мисленето за бъдещето е от съществено значение в бизнеса и споделете някои практически съвети как да го направите ефективно.

ЗАЩО


Разгърнете своя потенциал

Планирането напред в бизнеса е подобно на притежаването на магически ключ, който отключва вратата към постигането на ключови цели. Независимо дали става дума за постигане на вашите годишни цели за растеж или оставяне на трайно впечатление у клиентите, бъдещото планиране осигурява ясна посока за вас и вашия екип. Той ви води през всичко - от големи промени до незначителни, но значими детайли. Не забравяйте, че когато си поставяте цели, те трябва да бъдат УМНИ:

  • Конкретен
  • Измерими
  • Постижимо
  • От значение
  • Навременно


Проследявайте напредъка си

Планирането напред също ви позволява да наблюдавате ефективността на бизнеса си във времето. Това е като да имате кристална топка, която разкрива дали сте на път да постигнете целите си и дали предприемате правилните стъпки за вашата компания или марка. Когато проследявате ефективността, не забравяйте да имате предвид вашите KPI.

Впрегнете силата на данните

Бъдещото планиране ви позволява да се докоснете до огромните резерви от данни, с които вашият бизнес разполага натрупани. Тъй като повечето бизнеси сега седят на стотици терабайти данни от онлайн инструменти като Google Analytics, извличате ли максимума от тази златна мина? Бъдещото планиране ви позволява да идентифицирате тенденциите във вашите данни и да използвате тези прозрения за оформяне на бъдещи кампании и стратегии .

Предотвратяване на прекъсвания и забавяния

Прекъсвания и забавяния във вашия бизнес модел могат да доведат до скъпи престои. Планирането напред е като да имате щит, който защитава бизнеса ви от тези неуспехи. Може да е толкова просто, колкото създаването на план, който очертава стъпките, които вие и вашият екип трябва да предприемете, ако се случи бедствие.

Повишаване на ефективността

Проблемите с ефективността могат да опетнят репутацията на вашия бизнес в дългосрочен план. Стабилният план е като добре смазана машина, която поддържа бизнеса ви да работи безпроблемно, увеличавайки максимално ефективността и потенциала.

Намаляване на риска

Независимо дали управлявате самостоятелен бизнес или голяма корпорация, намаляването на риска е решаваща част от вашата роля. С план за предстоящата година можете да предвидите и адресирате проблеми и предизвикателства, които биха могли да увеличат риска във вашия бизнес модел.

Изпреварете конкурентите си

Знаете ли, че 61% от мениджърите се борят с ежедневното прилагане на стратегия, дори когато планират предварително? Ако можете да измислите и изпълните правилния план, бихте могли да надминете значителна част от вашите конкуренти. Това е ключово, ако се стремите да развиете бизнеса си през следващите пет години.

Намалете стреса

Стресът може да бъде убиец на продуктивността. Планирането напред е като да имате хапче за облекчаване на стреса за вашия екип. Позволява на служителите да се съсредоточат върху задачите си за следващите седмици и месеци, вместо да се тревожат за следващата краткосрочна задача.

КАК

Сега, след като разбирате предимствата на планирането напред в бизнеса, нека проучим как можете да преодолеете пропуските и да трансформирате стратегията на вашата компания.

Изберете правилните доставчици

За да изпълните плана си, трябва да разчитате на точните хора. Това включва външни компании, особено ако управлявате МСП или управлявате страничен бизнес. Например, ако търсите козметични опаковки, имате нужда от доставчик, който може да достави навреме.

Използвайте инструменти за данни

Инструментите за данни могат да ви помогнат да предвидите бъдещето пазарни модели и подобрете вашите тактики за маркетинг или продажби. Например, може да искате да инвестирате в платформа за управление на склад. Можете да използвате това, за да проследявате наличността си и да сте сигурни, че винаги разполагате с артикулите, които клиентите искат.

Планирайте бюджета си

Подготовката на вашия бюджет е друга важна стъпка. С правилния бюджетен план можете да сте сигурни, че няма да преразходите и да поддържате рентабилност. Можете дори да коригирате курса, ако бюджетът ви е твърде тънък.

Задайте график

Задаването на график е друг начин да сте сигурни, че сте на път да постигнете своя цели. Това може да бъде толкова просто, колкото да планирате върху какви задачи да се съсредоточите в различни часове на деня или седмицата. Самостоятелните предприемачи трябва да планират деня си подобно на 9 до 5, за да поддържат високи нива на продуктивност.

Предвиждайте сезонните тенденции

Важно е да предвиждате сезонните тенденции. Например, въпреки че навън може да е горещо и слънчево, юли е идеалното време да започнете да планирате коледния сезон. Това включва получаване на правилната опаковка за храна и козметика. Вземете опаковката си по-рано и ще избегнете всякакви забавяния, които ще подлудят клиентите ви.

Комуникирайте ефективно

Ефективната комуникация е жизненоважна за планирането напред. Това може да включва насрочване на месечни срещи или избор на аутсорсинг компании, които са лесно достъпни за редовни актуализации. По време на тези срещи можете да стратегизирате маркетингови кампании, цели за продажби,

Обучете своя персонал

Обучението на вашия персонал е друга важна стъпка. Правилното обучение ще даде възможност на членовете на вашия екип да поемат пълен контрол върху собствените си планове и да осигурят резултатите, от които се нуждаете. Собствениците на фирми често избягват обучението, но в наши дни е лесно да поддържате разходите ниски и възвръщаемостта на инвестициите висока. Онлайн дистанционното обучение ви позволява да обучавате персонал по график, който отговаря на вашите бизнес изисквания.

Провеждане на прегледи

Надяваме се това ръководство да ви помогне да разберете жизненоважното значение на планирането напред в бизнеса. Ние в Tinware Direct се ангажираме да помагаме на нашите клиенти да успеят с техните бизнес цели. За повече съвети относно бизнес стратегията вижте нашия месечен блог. Друга възможност е да се свържете с нашия екип днес за съвет относно правилната опаковка за вас. Не забравяйте, че предварителното планиране може да ви помогне:

  • Постигнете целите си
  • Подобрете производителността
  • Освободете натиска от екипа си
  • Увеличете рентабилността си

И така, готови ли сте да планирате успеха?

Може да харесате още Виж всички

Sustainable packaging

Разбиране на устойчивото опаковане: Задълбочен поглед

Открийте всичко, което трябва да знаете за различните видове устойчиви опаковки.

Image of hand pushing plastic packaging away

Преход от пластмасови към екологични опаковки: Ръководство в пет стъпки

Открийте основните стъпки за премахване на пластмасовите опаковки от вашите бизнес операции и приемане на екологични алтернативи за опаковане.

Forest with sustainable packaging images

Екологичните опаковки са от решаващо значение за компаниите за бързооборотни стоки

Тъй като марките намират за предизвикателство да постигнат целите си за устойчивост, акцентът върху подходящите опаковки от компаниите за бързооборотни стоки става все по-очевиден.