Време ли е да проучите гъвкавите опаковки?

Очаквано време за четене: 2 min
Is It Time To Explore Flexible Packaging?

Една от основните ви цели, когато управлявате бизнес, трябва да бъде да направите услугата си възможно най-лесна за потребителя. Ако търсите как да направите това с опаковката на вашия продукт, може да искате да проучите гъвкавите опаковки. Гъвкавата опаковка пасва на всеки продукт и често е удобна за пощенска кутия. Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че клиентът е пропуснал доставка или че трябва да вземе вашия продукт от прага на прага.

Популярен избор на гъвкави опаковки са стоящите торбички. Както подсказва името, тези торбички са свободностоящи, което предоставя уникална и ефективна маркетингова възможност. Те също са подходящи за задържане на големи тежести, напълно персонализирани и дори икономични.

Произходът на стоящите торбички

Изправящите се торбички първоначално са проектирани от Louis Doyen през 1962 г. Doyen е искал да изобрети по-лека алтернатива на стъклените буркани за продукти, които трябва да бъдат запазени по време на транспортиране. Въпреки че модерните стоящи торбички са подобни на оригиналния дизайн, има няколко значителни промени през годините.

Еволюцията на стоящите торбички

Ето как стоящите торбички или опаковките са се развили, за да отговорят на нуждите на съвременната потребителска база.

Екологично

По-важно от всякога е всяка опаковка, създадена за продукти, да е устойчива и лесна за изхвърляне, без да навреди на планетата. Добрата новина на този фронт е, че стоящите торбички се предлагат от материали, които са напълно биоразградими и индустриално компостирани. Това означава, че те ще се разградят напълно и дори могат да бъдат от полза за околната почва.

Огъва се, но не се чупи

Споменахме, че една от основните предимства на гъвкавите опаковки е, че могат да се огъват и пасват на всеки продукт. Въпреки че това е вярно, също така си струва да се отбележи, че тези торбички са устойчиви на разкъсване. Те ще предпазят продуктите по време на транспортиране и това е още една причина, поради която са чудесни за толкова широка гама от артикули.

Нови функции

През годините тези торбички са проектирани с вълнуващи нови функции. Това включва топлинно запечатващи се затваряния, както и уплътнения с цип. Ципът може също да бъде направен от биоразградими биопластмаси, така че не е нужно да се паникьосвате от оставени парчета. Можете дори да получите торбички с прозорци, които са направени от същия материал. Това прави дой-пакетите много представителни, без да се отказват от техните екологични предимства.

Изключително гъвкав

Докато първоначално са били предназначени за нетрайни артикули, торбичките сега се използват за дълъг списък от продукти и артикули. Например, те могат да се използват за опаковане на дрехи, добавки на прахове, сладкиши и много други. Въпрос е само да намерите перфектния стил на изправена торбичка за артикула, който продавате.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите всичко, което трябва да знаете за опаковането в изправени торбички. Ако смятате, че това е правилният избор за вашия продукт, имаме селекция от торбички, които да разгледате.


Може да харесате още Виж всички

Sustainability: protecting the environment

Избор на устойчива опаковка: ключова стъпка към спасяването на планетата

Не е преувеличение: правилните решения за опаковане могат значително да повлияят на околната среда. Независимо дали сте собственик на малък бизнес или сте част от МСП, изборът ви има значение. Дока...

Repurposed clip lid packaging

Отключване на потенциала: 8 креативни начина да пренастроим нашата опаковка

Подбрахме вълнуващи идеи за повторно използване на нашите опаковки, които можете да споделите с клиентите си.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Научете 10 трика, за да плените клиентите с опаковката на вашия продукт

Научете тайните на открояващия се дизайн на опаковката.