Екологични опаковки за козметика

Очаквано време за четене: 2 min
Eco-friendly Packaging For Cosmetics - Tinware Direct

Козметиката е важна част от живота на повечето хора. Какво бихте направили, ако любимата ви козметика е в пластмасова опаковка? А как бихте реагирали, ако любимият ви продукт дойде в опаковка за многократна употреба? Това ще ви накара ли да искате да закупите обратно? Това е нещо, което предприятията трябваше да преосмислят през последните няколко години.

И така, какво е екологично чиста опаковка?

Екологичната опаковка е опаковка, която с течение на времето намалява отпечатъка си върху околната среда. Това може да се случи по няколко начина, като съставки, производствен процес и повторно използване.

Много от нас са възпитани на принципа „намали, използвай повторно, рециклирай“. Днес е важно бизнесът да отразява тези ценности. За околната среда и за повишаване на лоялността към марката за екологично съзнание клиенти.

Устойчива ли е металната опаковка?

Металът е лек, издръжлив, чудесен за рециклиране и безопасен за употреба. Алуминият е победител за козметични опаковки и за разлика от много други материали, металът може да се рециклира завинаги, без да се разгражда или да се налага добавяне или нова суровина в процеса на рециклиране. Алуминият също има по-ниска точка на топене от стъклото, което го прави по-малко енергоемък за рециклиране.

Как да превключите?

След като решите да преминете към екологично чисти опаковки, има много неща, които трябва да имате предвид!

Промяната към по-екологична козметична опаковка не трябва да включва мащабно ребрандиране на компанията, това е просто коригиране на използвания материал. Докато потребителското изживяване е същото, превключвателят може да бъде толкова малък. Пускането на нова екологична опаковка може да е чудесен момент да насърчите потребителите да взаимодействат с вашите козметични продукти чрез маркетингови тактики, като мостри.

Неща като бизнес, които трябва да имате предвид: 

  • Ефективност - Уверете се, че опаковката е подходяща за вашия продукт.
  • Тествайте продукта - Поръчайте проба, тук в Tinware Direct предлагаме мостри на нашите клиенти.
  • Постоянство - Задръжте клиентите, като поддържате лекота на използване и ефективност.

Тези съвети трябва да ви помогнат да вземете трудното решение за преминаване към екологично чиста опаковка.

Най-важният фактор е да се уверите, че ще намерите правилния продукт, ние имаме невероятни мостри, които могат да бъдат доставени бързо до вашия адрес, което ще ви успокои.

Как можем да помогнем?

Тук в Tinware Direct имаме опит в готови за пълнене метални кутии, картонени туби, кутии и туби по поръчка. Ние можем да ви помогнем да намерите перфектната опаковка за вашия бизнес, поемайки ВСЕКИ проект. Нито един проект не е твърде малък или твърде голям за нас.

За повече информация или помощ при избора на правилната опаковка за вашите козметични продукти, моля свържете се с нас.


Може да харесате още Виж всички

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Метални плочи: Най-добрият избор на опаковка за потребителите в ЕС

Проучете причините за нарастващата популярност на металните опаковки сред вашите клиенти.

Sustainability: protecting the environment

Избор на устойчиви опаковки: Ключова стъпка към спасяването на планетата

Не е преувеличено: правилните решения за опаковане могат да окажат значително въздействие върху околната среда. Независимо дали сте собственик на малък бизнес, или сте част от МСП, вашият избор е ...