4 причини, поради които черните опаковки са популярни

Очаквано време за четене: 3 min
4 Reasons Why Black Packaging Is Trending

Ако проучвате различни видове опаковки за следващия си продукт на пазара, тогава е важно да проучите много възможности за избор, включително определени цветове. Черната опаковка е актуална опция за производителите на безброй продукти. Нека да проучим защо е така и някои от предимствата, които една опаковка в ноар стил ще осигури.

Промяна на мнението 

Изследванията показват, че цветът влияе върху мненията и емоциите. Например червеното може да предизвика чувство на гняв и агресия, докато пастелните цветове се възприемат като по-успокояващи. В случая с черното това се свързва с изисканост, мистерия, лукс и богатство.

Може да помогне за създаването на идеята, че даден продукт е скъп или ценен. Може също така да предизвика чувство на чудо или интрига в целевата аудитория.

Направете впечатление 

Въпреки че черните опаковки са модерен вариант напоследък, те все още не са широко възприети от компании, които са част от определени индустрии, включително козметичния сектор. Компаниите в този сектор ще изберат по-ярки опаковки, които да отразяват здравето и благосъстоянието. Поради тази причина правилната черна опаковка може да помогне на всяка марка да се открои и да остави отпечатък.

Разкажете история

Маркетингът е свързан с разказване на история и можете да използвате черни опаковки, за да направите това. Например, черна бутилка може да подсказва, че даден козметичен продукт е предназначен за употреба през нощта.

Създаване на празно платно

Едно последно предимство на черната опаковка е, че може да се използва за създаване на празно платно за всеки продукт. Това означава, че можете да избегнете някои от негативните идеи или възприятия, които хората свързват с други нюанси. Това е безопасна, минимална опция за дизайн за всеки продукт, който продавате.

Избор на черна опаковка 

Black and Silver Aluminium Bottles

Сега, след като разбирате основните предимства на черната опаковка, нека проучим някои от наличните опции. Това включва:

  • Картонени тръби
  • Алуминиеви бутилки
  • Изправени торбички
  • Комбинирана опаковка
  • Подаръчни кутии
  • Тенекии за свещи 

Всички тези опции за опаковане на едро се предлагат с черен дизайн. Комбинирането на този нюанс със специфичен тип опаковка осигурява ключови предимства.

Например черните бутилки ще издигнат всяка марка и ще създадат луксозен имидж за продукти на водна основа. Това включва кремове, козметика и дори напитки.

Изправените торбички са универсален избор за безброй сухи храни, а черният дизайн помага на изображенията, както и на текста да се открояват. Това може да направи вашите продукти по-привличащи вниманието и завладяващи.

Черните кутии за свещи са стилен избор, който се вписва красиво в модерния интериор. Те също така напомнят на хората за нощта, което е друг пример за това как черните опаковки могат да ви помогнат да създадете история с вашите продукти.

Или какво ще кажете за черна подаръчна кутия? Черното често се свързва широко с идеята за мистерия. Така че, ако изберете тази опция, можете да сте сигурни, че хората са нетърпеливи да разберат какво се крие вътре.

Надяваме се, че сте намерили тази статия за информативна и интересна. Чудите се дали черната опаковка може да бъде правилният избор за вашия продукт или марка? Тук, в Tinware Direct, имаме чудесен избор от черни опаковки на едро, от които да избирате.


Може да харесате още Виж всички

Sustainability: protecting the environment

Избор на устойчива опаковка: ключова стъпка към спасяването на планетата

Не е преувеличение: правилните решения за опаковане могат значително да повлияят на околната среда. Независимо дали сте собственик на малък бизнес или сте част от МСП, изборът ви има значение. Дока...

Repurposed clip lid packaging

Отключване на потенциала: 8 креативни начина да пренастроим нашата опаковка

Подбрахме вълнуващи идеи за повторно използване на нашите опаковки, които можете да споделите с клиентите си.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Научете 10 трика, за да плените клиентите с опаковката на вашия продукт

Научете тайните на открояващия се дизайн на опаковката.