Най-добрите хранителни марки пускат нови устойчиви опаковки

Очаквано време за четене: 2 min
Pringles crisps

Устойчивото опаковане се превърна в ключово съображение за бизнеса при изготвянето на маркетингови стратегии за нови и стари продукти. Поради това не трябва да е изненада, че големите марки променят опаковките си, за да бъдат по-екологични през 2024 г.

Pringles

Pringles наскоро обявиха, че са пуснали нови рециклируеми тръби за своите продукти. Понастоящем ексклузивно наличен в британския супермаркет Tesco, опаковката се очаква да се появи в други магазини по-късно през годината. Опаковката е с хартиена основа, която замества оригиналния метален дизайн. Оригиналната опаковка доведе до това, че марката беше обявена за един от най-лошите производители на храни за рециклируемост през 2017 г. Новите тръби изискваха инвестиция от £86 милиона в нови технологии от марката.

Компанията съобщава, че очаква да продаде 48 милиона тръби от Tesco тази година. Освен че е по-устойчива, опаковката запазва крехките свежи и ги предпазва от счупване.

Флора

Flora е друг доставчик на храни, който предприема стъпки, за да бъде по-устойчив през 2024 г. Бизнесът пусна нова форма на хартиени опаковки за своята растителна продукция, която се смята за първа в света. Нулевите пластмасови контейнери са маслоустойчиви, водоустойчиви и лесни за рециклиране. Компанията-майка на Flora Upfield разглежда контейнерите като стъпка към замяната на около два милиарда пластмасови контейнера до 2030 г. Според бизнеса това ще помогне за намаляване на пластмасовите отпадъци с повече от 25 000 тона.

Upfield също така се стреми опаковката да бъде годна за домашно компостиране до 2025 г. Според бизнеса промяната изисква четири години разработка.

Нашата гледна точка

Устойчивостта трябва да бъде в горната част на вашия списък с желания, когато избирате или проектирате опаковка за вашите продукти през 2024 г.

Това е важно, независимо дали обмисляте редизайн на съществуващ продукт или ако се подготвяте да пуснете чисто нов продукт на пазара.

Бизнесът, който иска да проучи по-устойчив избор на опаковки, има няколко възможности. Крафт хартиената опаковка в торбички може да се компостира и ще бъде от полза за околната почва, когато се разложи. Гъвкавата опаковка е идеална за доставки в пощенски кутии и може да се използва за опаковане на безброй продукти, включително пудри, сладкиши, бисквити и дори дрехи.


Може да харесате още Виж всички

Aluminium bottle packaging with multiple colours in background

Send A Powerful Message With Your Packaging Design

Discover how you can support a cause with your packaging design this LGBTQ+ history month.

Customer opening packaging labelled as sustainable

EU Announces New Legislation To Prevent Greenwashing With Sustainable Packaging Claims

The EU has finalised legislation that will effectively ban greenwashing by companies.

Pringles crisps

Най-добрите хранителни марки пускат нови устойчиви опаковки

Големите марки преминават към по-устойчиви опаковки.