Корпорации в ЕС приемат устойчиви опаковки

Очаквано време за четене: 3 min
Ferrero Roche
С нарастването на потребителското търсене на екологосъобразни практики водещите марки засилват ангажимента си към устойчивите опаковки. Тази година те правят значителен напредък в използването на различни материали - от алуминий и картон до напълно биоразградими вещества. Нека разгледаме как тези компании променят стратегиите си за опаковане.

Фереро

Гигантът в производството на захарни изделия Ferrero отбеляза значителен ръст от 16% от 2018 г. насам. Този растеж обаче доведе до увеличаване на емисиите, като опаковките представляват 12% от емисиите в обхвата 3 на компанията. Ангажирана да намали въздействието си върху околната среда, Ferrero прилага значителни промени. Компанията, която стои зад Ferrero Rocher, Tic Tac и Kinder, се стреми 90% от опаковките ѝ да са за многократна употреба, да се компостират или рециклират. Те вече са постигнали 78% дял на мономатериалите за пластмасовите си материали и са заменили полистироловата кутия на Rocher с полипропилен, като по този начин са елиминирали използването на първична пластмаса.

Tesco

Tesco, голям супермаркет в Обединеното кралство, си партнира с доставчика WEPA за рециклиране на своите екологични картонени опаковки по уникален начин. Клиентите вече могат да закупят висококачествени тоалетни и кухненски ролки, изработени от картонени кутии. Този изобретателски процес съчетава велпапе от супермаркети и кутии за доставка по домовете с други рециклирани материали, като използва по-малко ресурси от конвенционалното производство на хартия. Освен това те въведоха хартиени опаковки за своите джобни кърпички, като по този начин премахнаха пластмасовите опаковки.

Walkers

Walkers Crisps, известен също като Lays в няколко страни, превръща устойчивостта в свой приоритет. Те въведоха нови хартиени опаковки за всички многокомпонентни опаковки, като целта е да се намали използването на първична пластмаса с около 180 тона годишно. Тези нови хартиени торбички могат да се рециклират в домашни условия и скоро ще се предлагат във всички големи супермаркети след успешно изпитание в магазините на Tesco. Тази инициатива е част от по-широк план за устойчивост на компанията майка Pepsico, която има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2040 г. и да премахне първичната пластмаса от изкопаеми горива в торбичките за чипс и закуски до 2030 г.

LVMH

LVMH Beauty нарушава правилата на козметичната и модната индустрия с неотдавнашните си планове да премахне всички пластмасови опаковки от своята козметична и разкрасителна гама. Те въвеждат Surlyn - устойчива алтернатива, получена от суровини, включително отпадъчно олио за готвене. Британската модна легенда Стела Маккартни също участва, като за опаковките си използва компостируема пластмаса на био основа, известна като TIPA. Този материал осигурява практическите предимства на обикновената пластмаса, но е напълно биоразградим.

Lush

Lush се стреми към устойчивост, като използва пренасочена пластмаса за опаковките на своите продукти. Те използват бутилки, сертифицирани от Prevented Ocean Plastic, събрани в радиус от 50 км от бреговата линия на океана или голям воден път. Очаква се тази инициатива да предотврати замърсяването на океаните с над три милиона пластмасови бутилки.

Aldi

Германският супермаркет Aldi въведе първите в Обединеното кралство вина от собствена марка в хартиени бутилки. Тези 100% рециклируеми материали помагат на Aldi да намали въглеродния си отпечатък. Новите бутилки са пет пъти по-леки от стъклените, което води до намаляване на въглеродните емисии при транспортиране.

Познайте още устойчиви инициативи

Интересува ви как други марки променят своите опаковъчни материали? Разгледайте тази статия, посветена на инициативата за устойчивост на тубичките за пръчици.

Нашата екологосъобразна ангажираност в Tinware Direct

Ние се ангажираме да поддържаме екологично чист и отличен бизнес. Научете повече за нашата стратегия за климата сега.

Открийте идеалната си устойчива опаковка

Готови ли сте да приемете устойчивостта? Разполагаме с идеалната опаковка, която да отговори на вашите екологични цели. Нашите алуминиеви опаковки са идеални за козметични продукти, включително кремове, восъци и лосиони. Можете също така да изберете нашите картонени контейнери за сухи храни, билки и подправки. Изработвате ли свещи? Опитайте нашата впечатляваща гама от продукти от ламарина за опаковки за многократна употреба, които никога не излизат от мода.

Може да харесате още Виж всички

Christmas candle packaging on a beach

Отключване на магията на сезонните опаковки през 2024 г.

Започнете да планирате избора си на празнична опаковка още днес.

Business planning

Навигация в бъдещето: Вашият план за бизнес успех

Отплавайте на пътешествие, за да откриете значението и техниките на ефективното бизнес планиране.

Ferrero Roche

Корпорации в ЕС приемат устойчиви опаковки

Големите марки вече проучват устойчивите опаковки. Открийте още.